Smålands Folkmusikläger 2024

Smålands Spelmansförbund anordnar varje år ett folkmusikläger för dej som är mellan 9 – 16 år.

Välkända Smålands Folkmusikläger ligger från och med 2023 i anslutning till Korröfestivalen! Lägret är för dig som spelat minst fyra terminer och arrangeras av Smålands spelmansförbund. Detta läger hålls söndag–torsdag med övernattning i Hovmantorp. Under dagarna spelar vi tillsammans i nivåanpassade grupper med fokus på låtspel. Vi spelar också tillsammans över grupperna i större arrangemang med stämmor och komp. Undervisningen sker på fiol och cello, och allt lärs ut på gehör, det vill säga att man lyssnar och härmar. Notkompendium delas ut vid lägrets slut.
Vi avslutar med en konsert på Korrö folkmusikfestival!
Anmälan: Är bindande och görs via https://forms.office.com/e/ttkDMLmeWB
Kostnad: 2500 kr inklusive kost och logi söndag–torsdag
Tid: Söndag 21 juli – torsdag 25 juli
Övernattning: I rum om 3–6 bäddar på Hovmantorps Folkets Hus
Lärarna: Gusten Brodin, Marika Bjärnborg och Ronja Grafström
Föräldrar: Under lägret brukar föräldrar inte vara med på kursgården, men självklart gör vi undantag om behov finns. Vill man bo i närheten finns Gökaskratts camping ca 15 min promenad från Folkets Hus.
Festivalen: Inträde till Korrö folkmusikfestival under torsdagen ingår för två anhöriga per barn. Inträde för hela festivalen ingår för alla kursdeltagare. Vill man stanna kvar och gå på festivalen kan man reservera gratis tältplats i nära anslutning till festivalområdet. Målsman är ansvarig för sina barn under festivalen, efter avslutningskonserten på torsdag kväll.
Gusten Brodin
Frilansande musiker och kompositör, utbildad vid bland annat Norges Musikkhøgskole i Oslo och Kungliga Musikhögskolan i Stockholm. Han är även riksspelman på småländsk folkmusik sedan 2016. Spelar fiol och cello.
Marika Bjärnborg
Fiolpedagog och musiker med rötterna i den småländska folkmusiken. Utbildad vid kungl. Musikhögskolan i Stockholm och riksspelman på smålandslåtar. Spelar fiol, viola och sjunger.
Ronja Grafström
Musiklärare med folklig sång som huvudämne samt med masterexamen från programmet Nordic Master in Folk Music. Mest hemtam är hon i repertoar från Medelpad men låtar från många olika traditioner finns i hennes repertoar. Spelar fiol, mandolin, durspel och sjunger.

Frågor kan ställas till:
jennie.krook@musikisyd.se

Reviderad 2024-04-12